fredag 16. februar 2018

Last ned hele Bibelen i pdf. format gratis

Selv om ikke den beste nyere oversettelsen av Bibelen, kalt Bibelen Guds Ord, er så lett å få tak i til gratis nedlasting, har jeg ihvertfall funnet Bibelselskapets 1930 utgave. Du finner den her:

Bibelen 1930 utgave i pdf format 

I tillegg kan du relativt enkelt finne engelske utgaver online, og du kan også laste ned den berømte Kings Version.

I tillegg vil jeg anbefale å søke opp og laste ned Geneva Bible 1599 Patriot Version som er en modernisert versjon av de berømte engelske teologene som måtte flykte fra England under blodige Marias forfølgelse av protestanter. De samlet seg i Geneve, Sveits, og utgave hele Bibelen derfra i siste halvdel av 1500-tallet. Denne utgaven er laget av folk som ikke nødvendigvis bøyde seg for kongehuset. Derfor var den ikke populær blant disse, selvsagt.
Ettersom dette var den første fullstendige trykte Bibelen utgitt på engelsk, valgte oversetterne å sette inn omfattende kommentarer slik at folk uten teologisk utdannelse skulle kunne forstå budskapet og konteksten best mulig. Selvsagt er slike kommentarer farget av teologenes egne oppfatninger og til tider sviktende dømmekraft, men det er likevel interessant å lese hva puritanerne mente på 1500 tallet.

Last den ned HER:

Geneva Bible 1599 Patriot Edition

Ingen kommentarer: